Oktober v znamenju gasilstva

Mesec oktober je bil obarvan v barve "ognja" in posvečen gasilstvu.

 

 

Gasilci so se v mesecu oktobru (še intenzivneje kot sicer) družili s krajani, tako tistimi, ki so tudi sami dejavni v Prostovoljnem gasilskem društvu Jurklošter, kot tudi s tistimi, ki se ob posebnih priložnostih družijo s člani našega društva.

 

Angažiranost naših gasilcev se je ponovno pokazala pri udeležbi na jesenjskih vajah, znotraj krajevne skupnosti, kot kasneje na tekomovanjih zunaj meja naše krajevne skupnosti. Tekomovanj so se udeležili člani društva različnih starostnih skupin in bili prav vsi na svojem področju uspešni. 

 

11. 10., dan, ko so se člani društva PGD Jurklošter, družili z našimi najmlajšimi krajani, to so otroci vrtca Jurklošter (z vzgojiteljico Mileno Cesar in varuhinjo Zlatko Vešligaj) in učenci POŠ Jurklošter (z učiteljicama Darjo Horjak in Niko Kosem). Izvedli so že tradicijonalno evakuacijo, predstavili gasilsko opremo in se ob druženju pogovorili, kako ravnati v primeru požara.

 

  

 

Vikend so gasilci posvetili vsakoletnemu orientacijskemu pohodu, namenjenemu članom društva, kjer so dorekli tudi zadnje podrobnosti za MEDOBČINSKO gasilsko vajo, ki je bila uspešno izvedena v sredo, 23. 10. na Blatnemu Vrhu. Pri vaji so sodelovali člani sosednjih društev: PGD Dobje, PGD Planina pri Sevnici, PGD Laško in seveda člani domačega društva PGD Jurklošter. Za celovitost vaje so s prisotnostjo poskrbeli člani ekipe prve pomoči civilne zaščite Dobje.

 

 

Vsem članom društva hvala za trud in srečno... z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

 

Obcina Lasko grbObčina Laško

logo jpkl2JP Komunala Laško

stik laskoStik Laško

pgdPGD Laško

odon logoZavod ODON