20. Krajevni praznik

VABILO

 

Ob praznovanju 20. krajevnega praznika

Krajevne skupnosti Jurklošter

Ob praznovanju krajevnega praznika vsem krajankam in krajanom iskreno čestitamo in vas vljudno vabimo na prireditve, ki jih pripravljamo za vas v mesecu avgustu.

SOBOTA, 20. 8. 2022

-         Tradicionalni pohod po ORIONOVI POTI

Pohod po zgodovinsko – naravoslovni tematski Orionovi poti. Zbirno mesto: Kartuzija Jurklošter ob 9.00. Organizator KS Jurklošter v sodelovanju z Zavodom Odon in STIK-om. Vsak udeleženec hodi na lastno odgovornost. Po samem pohodu si bo mogoče ogledati tudi razstavo Likovne sekcije Laško, z naslovom »Kakor na nebu, tako na Zemlji«.

-         Tradicionalni turnir v malem nogometu

Športno društvo Jurklošter organizira 27. turnir v malem nogometu na igrišču pri PŠ Jurklošter ob 15.00. Poskrbljeno bo za hrano in pijačo, kot tudi za zabavo najmlajših z napihljivimi igrali.

PETEK, 26. 8. 2022

-         Pravljična delavnica

Društvo mladih Jurklošter bo sedmi počitniški dan, namenjen našim mladim in najmlajšim, obarvalo pravljično. Na dvorišču kartuzijske pristave bo ustvarjalnica in druženje od 17.00 dalje. S seboj prinesite dobro voljo in željo po ustvarjanju!

SOBOTA, 27. 8. 2022

-         Spominska svečanost na Njivicah

Pohod udeležencev spominske svečanosti iz Jurkloštra izpred trgovine KZ Laško ob 13.00. Sama spominska svečanost bo potekala na Njivicah, ob 15.00. Organizator ZB za vrednote NOB Laško, Sevnica in Brežice.

-         Otvoritev na novo asfaltiranih krajevnih cest

  • Jepihovec – Zupanc ob 14.00 in
  • Lahov Graben – Senica ob 15.00

-         Prireditev ob 20. Krajevnem prazniku

Na dvorišču kartuzijske pristave bo ob tej priložnosti ob 16.00 osrednja prireditev z bogatim kulturnim programom, pod okriljem Kulturnega društva Prežihov Voranc, skupaj z vrtcem in PŠ Jurklošter. V nadaljevanju bodo za dobro razpoloženje poskrbeli člani Ansambla PIK.

Veselimo se druženja z vami na prireditvi ob krajevnem prazniku.

 

Vljudno vabljeni!

 

Obcina Lasko grbObčina Laško

logo jpkl2JP Komunala Laško

stik laskoStik Laško

pgdPGD Laško

odon logoZavod ODON