Poletje v Jurkloštru

Poletje se je poslovilo in prišla je poletno razpoložena jesen, zato je prav, da se spomnimo s čim vse nam je postreglo družabno bogato poletje v Jurkloštru.

Samo dogajanje se je pričelo s Športnim dnevom športnega društva, ki je poskrbelo tako za zabavo šolskih otrok, kot za druženje krajanov.

Nadaljevalo se je prav tako z otroškim dogajanjem na prvi počitniški delavnici Počitniški dan, v izvedbi društva mladih. Uvodu v poletne dni je sledilo pestro avgustovsko dogajanje.

Začetek dogajanja je naznanila spominska svečanost ob 75- letnici poboja borcev Kozjanskega odreda, ki je potekala na Njivicah, v organizaciji ZB za vrednote NOB Laško, Sevnica in Brežice.

Tej je sledila druga počitniška delavnica za najmlajše, Počitniški dan, v izvedbi društva mladih. 

Za druženje, tistih mladih po srcu, je poskrbel tradicionalni pohod po zgodovinsko – naravoslovni tematski Orionovi poti. Organizacijo pohoda sta prevzela KS Jurklošter in Zavod Odon v sodelovanju s STIK-om.

Soboto so z dogajanjem obogatili člani športnega društva, z izvedbo že 27. turnirja v malem nogometu.

Osrednji dan avgustovskega dogajanja je bilo prav na zadnji dan v mesecu, ko je v zgodnjih popoldanskih urah potekala otvoritev na novo asfaltirane ceste Blatni Vrh – Zorko. 

Kasneje je v dvorani katuzijske pristave potekala osrednja prireditev, ob 70 – letnici Lovske družine Jurklošter, z bogatim kulturnim programom, v katerem so sodelovali MPZ Jurklošter in učenci iz OŠ. Kulturnemu programu je sledila pogostitev z živo glasbo na lovski koči.

  

 

 

Obcina Lasko grbObčina Laško

logo jpkl2JP Komunala Laško

stik laskoStik Laško

pgdPGD Laško

odon logoZavod ODON